Tervetuloa nopeusmittauksen maailmaan

Nopeus on käsite, joka on koko ajan ympärillämme. Mitä tahansa teemmekin tai mitä tahansa ympärillämme tapahtuu, se tapahtuu tietyssä ajassa ja tietyssä ajassa tapahtuvaa ilmiötä mitataan nopeusmittareilla. Yleinen nopeusmittari arkisissa rutiineissa on käyttämämme kello, josta seuraamme, kuinka paljon aikaa kuluu tietyn asian suorittamiseen tai tapahtumiseen. Reipas kävelynopeus on noin kuusi kilometriä tunnissa ja tasainen hölkkänopeus kymmenen kilometriä tunnissa. Tämä tiedon varassa osaamme arvioida, milloin on hyvä aika lähetä aamulla ulos ja liikkua kohti koulua tai työpaikka, jossa meidän on oltava tietyllä hetkellä perillä.

Nopeuksien mittaaminen on yllättävän jokapäiväistä. Sen tärkeyttä ja keskeisyyttä ei aina osata jokapäiväisessä arjessa huomata. Tämän sivuston artikkelit avaavat asiaa ja lisäävät ymmärrystä nopeuden mittauksen periaatteista ja mittauksessa käytetyistä teknologioista.

Tutustu nopeuksiin ja ennätyksiin

Olemme keränneet tälle sivustolle joukon mielenkiintoisia artikkeleita koskien nopeutta ja sen mittaamista. Arkinen tuulennopeus on asia, joka herättää keskustelua myrskyn lähestyessä. Tuulen nopeuden mittaaminen on tärkeä koko yhteiskunnan kannalta, sillä tuulen nopeus voi vaikuttaa merenkulun ja lentoliikenteen toimintaan. Käymme tämä sivun artikkelissa seikkaperäisesti läpi sääasemien käyttämiä tuulennopeuden mittausteknologioita.

Nopeat autot kiinnostavat monia ja autoaiheissa artikkeleissa kerromme maailman nopeimmista autoista. Lisäksi kerromme, miksi liikennekäyttöisissä autoissa nopeusmittarit näyttävät aina väärin. Kyllä, joka ikinen liikenteessä oleva auto, moottoripyörä ja kuorma-auto sekä kaikki muutkin katsastetut moottoroidut ajoneuvot sisältävät nopeusmittarin, joka näyttää väärää nopeutta. Tähän on olemassa looginen syy, joka selviää artikkelistamme.

Pyörivän pyörän avulla nopeuden mittaaminen on tuttua kaikille, mutta miten mitataan veneiden nopeutta? Tämäkin selviää artikkelistamme koskien erilaisten veneiden yleisiä nopeuksia. Lisäksi kerromme, mikä on tällä hetkellä maailman nopein vene.

Sotilastarkoituksiin nopeuden mittaaminen on aina ollut tärkeää. Lentokoneiden nopeudet ovat taanneet paremmat mahdollisuudet vihollisen päihittämiseen ja aseiden luotien nopeudet ovat suoraan verrannollisia käytettyjen aseiden tehokkuuteen. Artikkelimme kertovat lentokoneiden nopeusmittauksista ja hävittäjälentokoneiden kehityksestä yhtä nopeammiksi. Luotien nopeuksien mittaus on jo arkipäivää tavallisten metsästysharrastajien joukossa. Artikkelimme luotien nopeuksista antaa selvityksen siitä, miten aseesta ammutun luodin nopeus voidaan mitata.

Ja muista lopuksi, että rauhallisella lukunopeudella saat parhaan hyödyn irti sivustomme artikkeleista.