Autojen nopeusmittarien luotettavuus

Autojen nopeusmittarit olivat vielä useampi vuosikymmen sitten enemmän suuntaa antavia kuin tarkkaa nopeutta ilmoittavia. Parannusta tilanteeseen on tekniikan kehittymisen myötä tullut paljon, mutta edelleen autojen nopeusmittarit pääsääntöisesti näyttävät jotain muuta nopeutta kuin täsmälleen auton kulkemaa vauhtia. Syynä tähän on tarkoituksellinen virhe mittarissa. Suomen laki määrää, ettei nopeusmittari saa koskaan näyttää liian hidasta nopeutta suhteessa todelliseen nopeuteen. Auto, jonka nopeusmittari näyttää liian hidasta nopeutta, voidaan asettaa käyttökieltoon. Tämän vuoksi nopeusmittarien valmistajat jättävät mittareihin varmuuden vuoksi mittavirheen näyttäen todellista nopeampaa nopeutta.

Autoalan standardi toimintatapa

Käytännössä liian suuren nopeuden näyttäminen auton nopeusmittarissa on alan standardi toimintatapa. Nopeusmittavirhe on säädetty kaikkien turvallisuuden takaamiseksi ja säätö on toteutettu kaikissa autoissa kaikilla automerkeillä. Tällä halutaan estää se, ettei kukkaan ajattele ajavansa normaalia nopeutta, mutta ajaakin olosuhteisiin nähden huomattavasti kovempaa. Euroopan Unioni sallii nopeusmittareille suuren hajonnan liian suuren nopeuden näyttämisessä. Maksimissaan poikkeama voi olla kymmenen prosenttia. Tämä tarkoitta sitä, että auton nopeusmittarin näyttäessä sadan kilometrin tuntivauhtia, saattaa todellinen nopeus ollakin vain 90 kilometriä tunnussa.

Säädös ajoneuvon nopeusmittarin ehdottomasta kiellosta näyttää liian hidasta nopeutta on vaikuttanut koko EU:n alueella toimivaan autoteollisuuteen. Kunkin automallin nopeusmittari tyyppihyväksytään viranomaisten toimesta ennen auton hyväksymistä myyntiin kuluttajille. Tämän hyväksynnän saamiseksi autovalmistajat pitävät huolen siitä, ettei nopeusmittari näytä liian hidasta nopeutta. Muualla maailmassa säännöt ovat erilaiset, joten eri markkinoille valmistetut autot saattavat näyttää tarkemmin nopeutta tai jopa liian pientä nopeutta. Tällaisella mittarilla varustettua autoa ei pysty EU:n alueella rekisteröimään.

Autoilijat ovat tähän mittavirheeseen tottuneita. Vaikka oman auton nopeusmittarin tiedetään näyttävän juuri kymmenen prosentin poikkeamaa, ei sitä juurikaan pyydetä korjaamoilla muuttamaan. Mittavirheen psykologinen tärkeys liikenneturvallisuuden kannalta on ymmärretty. Toisaalta huoltokorjaamoilla harvoin edes mahdollisuuksia muuttaa mittavirheen suuruutta. Autojen nopeusmittareita ei ole tarkoitettu säädettäväksi korjaamoilla.

Autossa käytettävä renkaat voivat vaikuttaa mittavirheen suuruuteen. Riippuen renkaista, auton nopeusmittari voi näyttää tietyssä vauhdissa erilaisia nopeuksia. Tämä tapahtuu myös renkaiden kuluessa. Kulutus muuttaa renkaan vierintäkehää, johon nopeuden määritys nopeusmittareissa perustuu. Nopeissa vauhdeissa mittavirhe aina kasvaa.

Asiantuntijat suosittelevat selvitään oman auton todellisen nopeuden eikä katsoa vain nopeusmittarin lukua. Todellisen nopeuden voi tarkistuttaa huollossa tai käyttämällä laadukasta nopeusmittaria.